Verkooptraining

verkooptraining
Koop en verkoop

Verkooptraining

Van een klantgesprek aan de telefoon tot aan het niveau van verkoopgesprekken met Key Accounts, alle facetten worden behandeld. Uiteraard afgestemd op de dagelijkse praktijk van uw organisatie en het niveau van uw commerciële medewerkers. De keuze voor de onderwerpen worden samen bepaald:

Commerciële Vaardigheden B2B

Aangezien klanten steeds beter geïnformeerd zijn en door het groot aantal aanbieders kritisch in hun keuze zijn, is het van belang beter te presteren in het gesprek met de klant dan de concurrentie. Alleen zo is er onderscheid te creëren waardoor de klant zijn keuze op u laat vallen. U wilt tenslotte de meeste kans op de order maken. De training gaat in op de manier waarop u uw gesprek effectief voert passend bij uw eigen persoonlijkheid.

Commerciële Vaardigheden Binnendienst

Klanten kunnen aan de telefoon soms ongeduldig overkomen, het is tenslotte een onpersoonlijke contactwijze. Hoe gaat u het gesprek aan met de klant of prospect en zorgt u voor een positief resultaat, waarbij de klant een goed beeld van u heeft gekregen of behouden. In de training leert u hoe u de klant helpt zonder daarbij het belang van uw bedrijf uit het oog te verliezen. De klantgerichtheid wordt verbeterd.

Commerciële Vaardigheden Key Account Management

Als Key Account Manager zult u een juiste balans dienen te hebben tussen acquisitie en klantenbeheer. Het merendeel van uw tijd zult u besteden aan relatiemanagement in de vorm van contractbeheer, swot en andere activiteiten waarmee u de ‘achterdeur’ dicht wilt houden en de concurrentie buiten de deur. Deze training geeft u inzicht en instrumenten hoe u beide aspecten effectief aanpakt.

Commerciële Vaardigheden Indirect Sales

Als u geen direct contact heeft met de uiteindelijke eindgebruikers/afnemers van uw producten en diensten, dan zult op een juiste manier uw partner in business moeten kunnen beïnvloeden om u als preferred supplier te accepteren. Tevens zult u deze voorsprong iedere keer weer moeten verdedigen en vasthouden. Deze training leert u hoe u anderen kunt beïnvloeden en een blijvende partner van uw bedrijf kunt maken.

verkooptraining

Concept Selling

Als u uw producten en diensten aanbiedt die ontwikkeld zijn vanuit een conceptmatige aanpak, dan zijn specifieke product kenmerken niet meer de voornaamste zaken die u in uw gesprek met de klant wilt benadrukken. Concepten zijn gebaseerd op een gedachte of beleving die de product kenmerken overstijgen. Dit zal dan ook het verkopen van een concept tot gevolg hebben, product verkoop is niet van toepassing omdat het als onderdeel minder van belang dient te zijn. Deze training is onder de naam consultative selling of solution selling ook bekend.

Onderhandelen

Onderhandelen is al zo oud als de mensheid. Wat toen door ruilen kon worden verkregen vergt nu stevige onderhandelingen. Daarbij speelt macht, strategie en vaardigheden een grote rol om zo tot een win-win situatie te kunnen komen. Dit vereist tevens inzicht in het onderhandelingsproces. Dat leert u in deze training.

Telefonische Acquisitie

Het verkrijgen van een afspraak met een prospect gaat nog steeds voor het merendeel telefonisch. Hoe omzeilt u alle smoezen van de potentiële klant om niet met u aan tafel te gaan en zorgt u ervoor dat u in de agenda van de ander komt te staan.

Telefonische Verkoop

Telefonisch contact met klanten onthoudt u van belangrijke signalen, namelijk de non verbale signalen. U zult daarom goed moeten kunnen luisteren en sneller moeten schakelen om verkoop via de telefoon succesvol te laten verlopen.

Insight Selling / Challenger Sale

Veel inkopers schakelen pas hun leverancier in als ze het grootste deel van het inkoopproces in kaart hebben. Dat vraagt om een andere verkoopbenadering, tenslotte wil men invloed houden op de klant. Door klanten uit te dagen met nieuwe inzichten (Insights), ze te leren hoe ze dat in hun gehele organisatie kunnen aanpakken en welke rol de unieke oplossing van u daarin past, zo krijgt u als leverancier een geheel nieuwe positie bij uw afnemers. Alle elementen worden in de training behandeld.