Verkoop training

salestraining, verkoop training
verkooptraining

Verkooptraining op elk niveau

Een verkoop training is pas effectief als deze is afgestemd op de eigen praktijk. Door onderwerpen in blokken te kiezen past de training exact.

Commerciële Vaardigheden B2B

Aangezien klanten steeds beter geïnformeerd zijn en door het groot aantal aanbieders kritisch in hun keuze zijn, is het van belang beter te presteren in het gesprek met de klant dan de concurrentie. Alleen zo is er onderscheid te creëren waardoor de klant zijn keuze op u laat vallen. U wilt tenslotte de meeste kans op de order maken. De training gaat in op de manier waarop u uw gesprek effectief voert passend bij uw eigen persoonlijkheid. Deze verkoop training is de basis voor iedereen in sales.

Commerciële Vaardigheden Binnendienst

Klanten kunnen aan de telefoon soms ongeduldig overkomen, het is tenslotte een onpersoonlijke contactwijze. Hoe gaat u het gesprek aan met de klant of prospect en zorgt u voor een positief resultaat, waarbij de klant een goed beeld van u heeft gekregen of behouden. In de training leert u hoe u de klant helpt zonder daarbij het belang van uw bedrijf uit het oog te verliezen. De klantgerichtheid wordt verbeterd.

Retail training

Commerciële Vaardigheden Retail

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de bezoekers van winkels zonder aankoop de zaak weer verlaat. Dat is vaak te wijten aan de manier van benadering en de follow up, en niet van het winkelaanbod. Soms krijgt de klant geen aandacht en soms teveel. Deze training gaat hier dieper op in en leert u uw benadering aan te passen aan het type klant, met meer resultaat als gevolg.

Commerciële Vaardigheden Key Account Management

Als Key Account Manager zult u een juiste balans dienen te hebben tussen acquisitie en klantenbeheer. Het merendeel van uw tijd zult u besteden aan relatiemanagement in de vorm van contractbeheer, swot en andere activiteiten waarmee u de ‘achterdeur’ dicht wilt houden en de concurrentie buiten de deur. Deze training geeft u inzicht en instrumenten hoe u beide aspecten effectief aanpakt.

sales verkoop training
Koop en verkoop

Commerciële Vaardigheden Indirect Sales

Als u geen direct contact heeft met de uiteindelijke eindgebruikers/afnemers van uw producten en diensten, dan zult op een juiste manier uw partner in business moeten kunnen beïnvloeden om u als preferred supplier te accepteren. Tevens zult u deze voorsprong iedere keer weer moeten verdedigen en vasthouden. Deze training leert u hoe u anderen kunt beïnvloeden en een blijvende partner van uw bedrijf kunt maken.

Concept Selling

Als u uw producten en diensten aanbiedt die ontwikkeld zijn vanuit een conceptmatige aanpak, dan zijn specifieke productkenmerken niet meer de voornaamste zaken die u in uw gesprek met de klant wilt benadrukken. Concepten zijn gebaseerd op een gedachte of beleving die de productkenmerken overstijgen. Dit zal dan ook het verkopen van een concept tot gevolg hebben, productverkoop is niet van toepassing omdat het als onderdeel minder van belang dient te zijn. Deze training is onder de naam consultative selling of solution selling ook bekend.

Onderhandelen

Onderhandelen is al zo oud als de mensheid. Wat toen door ruilen kon worden verkregen vergt nu stevige onderhandelingen. Daarbij speelt macht, strategie en vaardigheden een grote rol om zo tot een win-win situatie te kunnen komen. Dit vereist tevens inzicht in het onderhandelingsproces. Dat leert u in deze training.

Telefonische Acquisitie

Het verkrijgen van een afspraak met een prospect gaat nog steeds voor het merendeel telefonisch. Hoe omzeilt u alle smoezen van de potentiele klant om niet met u aan tafel te gaan en zorgt u ervoor dat u in de agenda van de ander komt te staan.

verkoop training
telefonische verkoop

Telefonische Verkoop

Telefonisch contact met klanten onthoudt u van belangrijke signalen, namelijk de non verbale signalen. U zult daarom goed moeten kunnen luisteren en sneller moeten schakelen om verkoop via de telefoon succesvol te laten verlopen.

Verkoop Adviesmethode Financiële producten

De financiële dienstverlening vraagt een specifieke aanpak. Met de Informatie Adviesmethode leren deelnemers te anticiperen op situaties, die typisch zijn voor het werkveld van de hypotheek-, assurantie- en financieel adviseur.

verkoop training
Challenger Sale

Insight Selling/Challenger Sale

Veel inkopers schakelen pas hun leverancier in als ze het grootste deel van het inkoopproces in kaart hebben. Dat vraagt om een andere verkoopbenadering, tenslotte wil men invloed houden op de klant. Door klanten uit te dagen met nieuwe inzichten (Insights), ze te leren hoe ze dat in hun gehele organisatie kunnen aanpakken en welke rol de unieke oplossing van u daarin past, zo krijgt u als leverancier een geheel nieuwe positie bij uw afnemers. Alle elementen worden in de training behandeld. Een verkoop training die de verkoper tot een ‘Challenger’ maakt.

Meer weten? Neem nu contact op